Jump to content
Sign in to follow this  
Jumper2.0

iPack communication not working as expected.

Recommended Posts

Hello there.

I'm a student from SRM University in Chennai, India.

We have here a data logger (S/N:309016734) by NRG that transmits via iPack/GSM (S/N: 38601365).

It hadn't been used for a while as someone else had borrowed the data logger(about 6 months). When we hooked it back up, everything looked okay.

It did not transmit the said data every 15 minutes(initialised that way) or so but instead did so at random times during the day, say a couple of times in a day.

We stopped recieving mail from the data logger. At the site, We tried calling from the data logger, it just kept saying iPack not found/ is busy over 30 minutes and on other occassions, an Internet error 075 popped up.

 

PS: I idid see a similar post but that thread seems to be closed. Did not find a suitable solution from that thread(or just couldn't see it). That was atleast a couple of years old.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello - another possibility is a dead or weak iPack battery.  If the rechargeable battery is more than 2 years old, it may be time to change it.  The iPack may have been able to call when the PV panels were charging the battery well, but over time, the rechargeable batteries do lose their capacity to hold a charge well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...