Jump to content
Sign in to follow this  
Omer Akatekin

WindVane Problem

Recommended Posts

Hi,

I have an issue about wind vane's direction degree on NRG Symphonie data logger screen. I want to ask some question;

1) I have 2 channel for wind vane 7 & 8 for wind vane 7 is always show 179 or 359 1st is for average ?

 

2) we use wind vane for showing people what is wane and anemometer in the office . So it is not professional system and we do not record our data .

However at the 8 channel when i directed wind vane to 0 degree ( i did all offset and scale ) it shows 45degree and then when i directed to other direction it shows 45 or 0 it walks always same degrees . Why is it occur ? I think i missed some steps ?

 

Best regards,

 

?mer Akatekin

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Hi Omer,

You can test the vanes using the instructions in our knowledge base here:

http://www.nrgsystems.com/TechSupport/KnowledgeBase.aspx?id=2&category=16

 Be sure your wiring is correct:

Vane           Symphonie

(+) RED          (+) [or EXC on SymphoniePLUS3]

Sig WHITE      (Sig) 

(-) BLACK       (-) [or GND on SymphoniePLUS3]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...